ATO Başkanı Barana ziyaret

ATO BAŞKANI BARAN'A ZİYARET

Milli Eğitim Bakanı yardımcısı Mahmut Özer ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti.

ATO BAŞKANI BARAN: ”YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM MESLEK OKULLARINDA EĞİTİM GÖREN GENÇLERİMİZLE ARTACAK”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda mesleki eğitime verdiği önemin ve bu konuda yaptığı isabetli çalışmaların meyvesini pandemi sürecinde verdiğini belirterek, “Yerli ve milli üretimi artırmayı, ithalatı azaltmayı hedefleyen ülkemizde bu çalışma meslek okullarında eğitim gören gençlerimizle mümkün olacaktır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. ATO’nun Mesleki Eğitim ve Nitelikli İş Gücü Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Abidin Memili ve üyelerinin de yer aldığı ziyarette, mesleki eğitim ve iş dünyası arasındaki ilişki ele alındı.

Ziyarette yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitimi geliştirip güçlendirmeye yönelik çalışmalarını özetleyen Bakan Yardımcısı Özer, “ders içeriklerinin belirlenmesi ve istihdam edilebilirlik” konularında reel sektörle iletişim halinde olduklarını kaydetti. Ziyarette konuşan Baran, Türkiye’nin son yıllarda mesleki eğitim konusunda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Liseye Geçiş Sınavları’nda meslek liselerine yönelik ilginin arttığını hatırlatan Baran, “Ekonomimizin gelişimi için büyük önem taşıyan mesleki eğitimin güçlenmesini önemsiyoruz” dedi.


"MESLEKİ LİSELERİN ÜRETİME GEÇMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitimci kişiliği ile milli eğitim konularına yaklaşımı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in mesleki eğitime yönelik yerinde ve doğru uygulamalarının eğitim sistemimizde fark oluşturduğuna dikkat çeken Baran, Bakan Yardımcısı Özer’in şahsında Milli Eğitim Bakanlığı’nı kutladı. Baran, “Koronavirüs ülkemize girdiğinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 40’a yakın meslek lisesi milyonlarca litre hipokrolit dezenfektan, binlerce litre dezenfektan, kolonya ve milyonlarca maske ve yüz koruyucu siperlik üretimi gerçekleştirdi. Meslek liselerinin bu hassas dönemde toplumun talebine hızla cevap vererek üretime geçmesi çok önemli” dedi.

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in ziyaretinde, ATO Mesleki Eğitim ve Nitelikli İş Gücü Özel İhtisas Komisyonu Başkan Yardımcısı Musa Beşparmak ile üyeler Ahmet Akça ve Cengiz Duygulu da yer aldı.

Yorum Gönder

Yorumlar