Camın büyülü dünyası miniklere kapılarını açıyor

CAMIN BÜYÜLÜ DÜNYASI MİNİKLERE KAPILARINI AÇIYOR

Türkiye'de konusunda tek Hasal Mühendislik firmasının bir grubu olan ve 2 yıldır atölyeleleri hizmet veren Flameart Glass tatilde atölyeleleriyle miniklerin yaratıcılık ve el becerilerini güçlendiriyor

30 yılı aşkın bir süredir cam işleme ekipmanları, takım ve makineleri üreten, danışmanlık hizmeti veren, Türkiye'de konusunda tek Hasal Mühendislik firmasının bir grubu olan ve 2 yıldır atölyeleleri hizmet veren Flameart Glass tatillerde atölyeleleriyle miniklerin yaratıcılık ve el becerilerini güçlendiriyor.  

Flameart Glass’ın kurucuları öncelikle Türkiye’deki ilklerden birisi olarak 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Cam bölümünü açtılar.  Cam işleme tekniklerinin tümünü bünyesinde bulunduran, 4 yıllık eğitim veren Cam bölümü, Avrupada 'da sayılı okullar arasında yer alıyor. Üniversitede cam bölümünün kurulması ile birlikte, yeni iş imkânları doğdu ve Eskişehir'de birçok stüdyo ve atölye kurulup şehir, lületaşının yanı sıra cam sanatı ile ünlendi. Flameart Glass ekibi, 2011 yılında ise Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin talebi üzerine Kurşunlu Külliyesi'nde bir sıcak cam üfleme stüdyosunu kurdu veMimar Sinan Üniversitesinin Güzel Sanatlar Fakültesine sıcak cam atölyesi kurulumuna katkıda bulundu. Bunların yanısıra cam eğitimi vermeye başlayan birçok okula ve cama gönül vermiş sanatçılara ekipmanlar konusunda destek verdi. Daha sonra bu kurumlara hizmet vermek,başarılarını paylaşmak ve sıcak cam sanatının Türkiye'de tanınmasında katkıda bulunmak amacı ile kapsamlı bir atölye açma fikrleri doğdu. Flameart Glass, Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları, cama gönül vermiş sanatçılar, ustalar ve sıcak cam konusunda uzmanlaşmış kadrosuyla yola çıktı.

2013 yılında kurulan atölyede füzyon ve açık alevde çalışma teknikleriyle tasarımlar ve uygulamalar yapılıyor. Ankara'da sıcak camın bir çok yönünü yansıtan özel tasarımlar yapan ilk ve tek firma olan Flameart Glass, bu yaz kapılarını minik yaratıcılara açıyor. Ümitköy’de hizmet veren firma, çocukların yaratıcılık ve el becerilerini güçlendirecek çalışmalarla çocuklara hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan cama nasıl form verildiğini gözlemleme imkanı sunuyor. Flameart Glass; çocuklarla cam boncuk çalışması, ebeveyn ve çocuk ortak cam boncuk - heykel çalışması, aylık açık alevde cam boncuk ve heykel çalışması, çocuklarla cam füzyon pano çalışması, ebeveyn ve çocuk ortak cam füzyon Çalışması, aylık cam füzyon çalışması ve şişe geri dönüşüm  çalışması atölyeleriyle tatilde minikleri bekliyor.

Yorum Gönder

Yorumlar