Haftasonu yasakları düğün saatlerini nasıl etkiledi?

HAFTASONU YASAKLARI DÜĞÜN SAATLERİNİ NASIL ETKİLEDİ?

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Barış Ay, İçişleri Bakanlığı tarafından bildirilen son genelgenin ardından düğün saatlerinde değişiklik yaptıklarını açıkladı.

Barış Ay, haftasonu düğünlerin sabah saat 10.00’dan sonra başlayıp, saat 18.00-18.30’da biteceğini belirterek, sendika olarak aldıkları bu kararı resmileştirdiklerini kaydetti.

“DÜĞÜN SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR MAĞDUR”

Türkiye’de 280 bin düğün saloncusu, 186 bin organizasyoncu esnafı, düğün sektöründe çalışan 1 milyon 200 bin garson, 100 bin kuaför, 100 bin fotoğrafçı, 280 bininin üzerinde de müzisyenin olduğunu ifade eden Barış Ay, pandemi nedeniyle düğün sektöründe çalışan insanların mağduriyet yaşadığını söyledi.

DÜĞÜN SALONU SAHİPLERİ DERTLİ! ÜCRETLER İADE EDİLECEK Mİ?

“ESNAFIN PROBLEMLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALILAR”

Pandemi sürecinde düğün sektöründe yüzde 80 iş kaybının oluştuğunu belirten Ay, "Son genelge ile birlikte geriye kalan yüzde 20’yi de kaybettik. Bizler halk sağlığına saygılıyız, hükümetimizin bu konuda aldığı kararlara da sonuna kadar saygılıyız fakat kararlar alınırken esnafın problemlerinin de göz önünde bulundurmaları lazım" dedi.


Yorum Gönder

Yorumlar