İşyerlerini dolandıran sahte memurlar!

İŞYERLERİNİ DOLANDIRAN SAHTE MEMURLAR!

Ankara'da kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi olarak tanıtıp iş yerlerine giren iki kişi, çok sayıda işletme sahibini dolandırdı.

Ankara'da kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi olarak tanıtıp iş yerlerine giren iki kişi, çok sayıda işletme sahibini dolandırdı. Hergün başka meslek gruplarını dolandıran sahte memurlar Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar sonucu yakalandı.

İstanbul'dan geldikleri anlaşılan dolandırıcıların kullandıkları aracın 34 plakalı olduğu ve bu durumun esnafın dikkatini çekmesi sonucu esnaf tarafından polise bildirildi. Polis ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda çetenin kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişi olarak tanıttığı, 'belgeleriniz eksik' diyerek esnaftan rüşvet alır gibi para aldığı ve birçok meslek grubuna ait iş yerine girdikleri belirlendi.

Durumu haber alan Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler çalışmalara başlayarak şüphelileri tespit etti. Ankara'dan ayrılmak üzere AŞTİ'ye gelen A.A. ve K.Ç. yapılan çalışma sonucunda yakalandı.

Sahte kurum kimliği ve dokümanlar çıktı

Yapılan ramalarda şahısların sahte isimlerine ait sahte kurum kimlikleri ele geçirilirken eşyalarında yapılan aramada da ceza tutanakları ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.A. ve K.Ç. adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 

Yorum Gönder

Yorumlar