Koray Karacadan tek kişilik 34 karakterli güldürü

KORAY KARACA'DAN TEK KİŞİLİK 34 KARAKTERLİ GÜLDÜRÜ

Kurtlar Vadisi, Behat Ç. , Beni Affet gibi dizilerden aşina olduğumuz Devlet Tiyatroları’nın başarılı yüzü Koray Karaca, Ankara Devlet Tiyatroları’nda sergilediği “Eyvah Nadir!” isimli güldürüsüyle adından sıkça bahsettiriyor.

 Devlet Tiyatrosu’nun yetenekli oyuncusu Koray Karaca, Ankara Devlet Tiyatroları’nda sahnelenen “Eyvah Nadir!” oyunu ile tek başına 35 karakteri canlandırıyor. Oyun, doğruculuğun para etmediği düzende doğruculuyla meşhur Nadir’in trajikomik öyküsünü, başına gelenleri ve değişimini konu alıyor. Yaklaşık 75 dakika süren oyunda Karaca, her karakteri farklı ses tonları ve şivelerle izleyiciye sunuyor. . Seyirciyle atışmalı interaktif bir tiyatro özelliği taşıyan oyun, eski meddahla günümüz meddahını birarada izleme olanağı sağlıyor. Ahmet Metin Önel’in yazıp Ali Meriç’in yönetmenliğini üstlendiği oyunda bol bol sinevizyon yer alıyor.

 Kaşifi Eyvah Nadir Efendi , 80’li yıllarda yazılıp oynanan Eyvah Nadir oyununun orijinal ismi. Oyun Nadir’in hikayesini anlatmasına rağmen Nadir’i sahnede oyun boyunca görmüyoruz. Koray Karaca, Nadir’in etrafındaki 35 kişiye bürünerek Nadir’i bize anlatıyor. Nadir, babadan dürüstlük öğretilerek yetişmiş üniversite mezunu bir işsiz. Acımasız hayata dürüst olarak başlayan Nadir, zamanla dönen çarka ayak uydurarak illegal yollardan çok büyük paralar kazanır. Fakat eninde sonunda özüne geri döner. Koray Karaca oyun için, “Erdemli olma sanatını gösteriyoruz.” Diyor. Karaca, sahne üzerinde 4 haftalık bir prova sürecinden sonra seyirci karşısına çıkıyor. Tiyatroyu herkesin sevdiğini söyleyip de izlemeyi ihmal etmelerinden yakınan Karaca, bu durumu televizyonlara bağlıyor ve tiyatronun günümüzdeki durumunun eskisinden daha iyi olduğunu savunuyor.

 Karaca’ya Eyvah Nadir’i sorduğumuzda “Şu ana kadar bütün meslek hayatımın birikimi, eteğimdeki taşları döküyorum diye değerlendiriyorum. ama şu ana kadar en keyif alarak oynadığım oyun diyebilirim.” cevabını alıyoruz.

 Başarılı oyun Eyvah Nadir,  bu sezon da Ankara Devlet Tiyatroları’nda Ankaralı sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Gitmek isteyenler biletler çok çabuk tükendiğinden  Devlet Tiyatroları'nın resmi web sitesinden oyunun programını takip ederek biletlerini almakta ellerini çabuk tutmalılar.


 Özel Haber: Merve Kılıç

Yorum Gönder

Yorumlar