Murat Ilıkan: 45 bin lira maaş 3 bin iftar eder

MURAT ILIKAN: 45 BİN LİRA MAAŞ 3 BİN İFTAR EDER

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Mansur Yavaş’ın ‘bir iftar da benden’ kampanyasını resmi Twıtter hesabından duyurmasına tepki gösterdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın belediyenin başlattığı iftar kampanyasıyla ilgili paylaşımına Twıtter’dan tepki gösterdi. 

Yavaş’ın paylaşımını alıntılayan Ilıkan, Yavaş’ın iftar kampanyası üzerinden siyasi kariyer planı yaptığını ve samimiyetsiz olduğunu söyledi. 

Ilıkan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘BİR İFTAR DA BENDEN’ adlı kampanyası iyi hoş da, Halk Ekmek Genel Müdürü’ne verilen 45 BİN TL MAAŞ sizin kampanyanızda 3 BİN İFTAR eder. Mansur Yavaş hayırlı bir işin kampanyası üzerinden siyasi kariyer planı yaparak samimiyet sınavında kalıyor.” ifadelerini kullandı.  

45 BİN LİRA MAAŞ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Öte yandan, Halk Ekmek Genel Müdürü Recep Mızrak’ın 16 bin TL olan maaşının ek ödemelerle birlikte 45 bin TL’ye ulaştığı ve Ocak 2020 maaşı ile Nisan 2020 maaşı arasında uçurum olduğu da öne sürülmüştü. 

İSTİFA MI ETTİ? GÖREVDEN Mİ ALINDI?

Mızrak’ın 22 Nisan günü, gündem olan maaş tartışmaları üzerine istifa ettiği ya da görevden alındığı da iddialar arasında. Ancak, Recep Mızrak Halk Ekmek’in internet sitesinde hâlâ Genel Müdür olarak gözüküyor. 

RECEP MIZRAK KİMDİR?

1949 Kırıkkale doğumlu olan Recep Mızrak, Et ve Süt Kurumu’nda 1989-1995 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev aldı.

20. Dönem MHP Kırıkkale Milletvekili olan Mızrak, geçtiğimiz aylarda Mansur Yavaş tarafından Halk Ekmek Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.


Yorum Gönder

Yorumlar