Türkiyenin ilk pandemi hastanesi Heybeliada ne olacak?

TÜRKİYE'NİN İLK PANDEMİ HASTANESİ HEYBELİADA NE OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından  ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Heybeliada’da bulunan ve Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi olan “Heybeliada Sanatoryumu”nun Diyanet’e devredilmesine de değinen Öztrak, “Onarı yaptırılıp derhal pandemi hastanesi yapılmalı.” dedi.

“SARAYDAN ÇIT YOK”

Ankara’da ekmeğe yapılan %20’lik zammı da değerlendiren Öztrak, “İnsanlarımız açlık sınırının yarısı kadar bir parayla 1168 lirayla yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Durum bu, Ankara'da ekmeğe zam geliyor. Saray'dan çıt yok.”

 MHP’nin yaptığı ‘idam geri gelsin’ çağrısı, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Ankara-Niğde Otoyolu ve AK Parti’li vekilin yasak olmasına rağmen düzenlediği 150 kişilik düğün de Öztrak’ın açıklama yaptığı konu başlıkları arasındaydı.

Öztrak’ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Devlet protokülünde çocuk tacizcisi din bezirganları oturuyor. Kamuya atamalarda liyakat değil bu tacizcilerin referansları geçerli oluyor.

Saray'ın kibirli ismi "Türkiye'nin ayaklarına takılan ekonomik prangayı parçalayıp kenara attık" deyiverdi. Saray'ın kibirli damadı 22 milyar buçuk dolar brocu IMF'ye ödedik diye övünüyor. O borcu alan da kendisi...

ERDOĞAN’IN GİRESUN’DAKİ SOSYAL MESAFESİZ MİTİNGİ

Milletin karnı bu boş palavralara tok. Saray, anlattığı hikayelere kendisi de inanmıyordur.

Salgında alınan kararları Bilim Kurulu almıyorsa, Sağlık Bakanlığı almıyorsa kim alıyor? Saray kibirli alıyor demek ki... Sanki kendisi Giresun'da miting yapmamış gibi milletimiz maske takmıyor, kurallara uymuyor diye suçluyor.

AK PARTİLİ VEKİLİN 1500 KİŞİLİK DÜĞÜNÜ

Ak Parti’nin devlet erkanı hiçbir tedbir almadan 1500 kişilik düğün yapıyor. AK Parti, vekilin savunmasına ise özrü kabahatinden büyük mü diyelim, kaş yaparken göz mü çıkardı diyelim bilemedik. Ülkede ceza sadece fakir fukaraya mı işliyor?

ANKARA-NİĞDE OTOYOLU GEÇİŞ GARANTİLİ Mİ?

Bizim karşı çıkmamız yatırıma değil, yatırımın nasıl yapıldığı. 1 kuruş harcamadan yapıyoruz deyip milletin sırtına yıllar boyu ödenecek döviz çıkıyor. Ankara-Niğde yolunun ücreti 115 lira olacakmış. Bunu vatandaş nasıl ödeyecek? Bunlar diğerleri gibi, Yavuz Selim köprüsü gibi deli dumrul köprüsü olacak. Yola geçiş garantisi verildiğni Erdoğan'ın konuşmasından anlıyoruz. Ama döviz mi TL mi söylemedi. Diğer yollara benzemez umarım.

 

BAHÇELİ’NİN ‘İDAM GERİ GELSİN’ ÇAĞRISI KARŞILIK BULACAK MI?

Nasıl yol seçeceğimiz açık. Biz sosyal demokrat bir parti olarak idam cezasına karşıyız. Ancak bu idam cezası meselesi ülkenin ne zaman başı sıkıntıya girse ülkeyi yönetenler tarafından gündeme getiriliyor. Bu ya gündemi değiştirme çabası ya da FETÖ'nün yurt dışına kaçan elemanlarına örtülü af çıkarma çabasıdır. Ülkenin taahhütleri ortadır, Avrupa ile olan ilişkilerimizin bitmesi anlamına gelir. Ama onun yanında ülkeye idam getirilmesi sonucunda yurt dışına kaç FETÖ elemanlarının idam cezası var denilerek iade edilmemesi sonucunu getirir.

 

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN UŞŞAKİ TARİKATI ŞEYHİ

AKP yöneticileri tarafından rutin olarak görülüyor heralde ki, o yüzden sesi çıkmıyor. Erdoğan, her konuda konuşuyor, neden bu konuda konuşmuyor? Neden susuyor? Dicem ki, bu din bezirganını protokol masalarında ağırladıklarından dolayı, bunların önerdiği polis memurlarını aldıklarından dolayı mahçubiyet duyuyorlar diyeceğim ama sanmıyorum.

HEYBELİADA'DAKİ PANDEMİ HASTANESİNİN DİYANET'E DEVRİ

Heybeliada'daki pandemi hastanesinin, Diyanet'e devredilmesi şaka gibidir. Bence bunun arkasında ancak şu olabilir; Diyanet İşleri'nin ve Dİyanet Vakfı'nın çok parası vardır, Saray bu hastaneyi vermek suretiyle onarsınlar istemektedir. Onarı yaptırılıp derhal pandemi hastanesi yapılmalı.

MUHARREM İNCE’NİN SİVAS MİTİNGİ

Arkadaşlar bizim gündemimizde bu yok. Böyle bir mitingdi oydu buydu MYK'nın gündeminde yok. MYK'nın gündemin açlık var, işsizlik var, borçlar var, ekonomik sorunlar var, hukuksuzluklar var.


Yorum Gönder

Yorumlar