Yenimahalleden her gün bin 500 aileye sıcak yemek

YENİMAHALLE'DEN HER GÜN BİN 500 AİLEYE SICAK YEMEK

Koronavirüs salgınına karşı tüm birimleriyle teyakkuza geçen Yenimahalle Belediyesi, evlerinden çıkamayan; 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlara yemek hizmeti veriyor.

Evlerinden çıkamayan vatandaşlara yardım elini uzatan Yenimahalle Belediyesi Aşevi, özenle hazırlanan 4 çeşit yemeği, vatandaşın kapısına kadar götürüyor. Yenimahalle Belediyesi Aşevi, ilçe genelinde daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak amacıyla da araç filosunu genişletti. 

HAFTANIN YEDİ GÜNÜ SICAK YEMEK

Her gün bin 500 aileye sefer taslarıyla yemek hizmeti sunan Yenimahalle Belediyesi Aşevi, Koronavirüs’e karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cumartesi ve Pazar günleri de dâhil olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere haftanın yedi günü sıcak yemek imkânı sağlıyor.

HER GÜN BİN 500 AİLEYE DAĞITIM YAPILIYOR

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise “Belediyemizin bütün birimlerini virüs ile mücadele konusunda seferber etmiş durumdayız. Kronik rahatsızlığı bulunan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirildiği günden bu yana evlere yemek servisi yapıyoruz. İhtiyaç sahibi, evinde yemek yapma durumu olmayan vatandaşlarımıza bu sıkıntılı dönemde destek oluyoruz. Belediyemizin aşevi, hijyen kuralları dikkate alınarak hazırlanan dört çeşit yemeği, her gün 1500 aileye ulaştırıyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cumartesi ve Pazar günleri de yemek dağıtımımız devam edecek.Kimsesi olmayan ve yemek yapacak durumu olmayan 65 yaş üstü vatandaşımızı yalnız bırakmıyoruz. Yenimahalle yaşlısına saygı duyan bir ilçedir. Birlikte mücadele ederek, ihtiyacı olan vatandaşımıza destek vererek bu sıkıntılı günleri atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.


Yorum Gönder

Yorumlar