Ankarada minibüs tarifeleri zamlanıyor mu?

ANKARA'DA MİNİBÜS TARİFELERİ ZAMLANIYOR MU?

Pandemiden olumsuz etkilenen esnaf zor günler geçiriyor. Yasaklar, tam kapanma, evden çalışma ve artan maliyetlerin altında kalan minibüsçü esnafı zam talep ediyor.

Sincan Kamyoncular, Minibüsçüler, Halk Otobüsçüler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın, "Minibüs ücretlerine fiyat artışı talep ediyoruz. Ülkemizi de yaklaşık 15 aydır etkisi altına alan zorlu pandemi sürecinde artan girdi maliyetlerini mevcut ücret tarifesiyle karşılayamayacak duruma geldik. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Makas daha fazla açılmadan, en kısa mesafe ve en uzun mesafe minibüs ücretleri yeniden belirlenmeli." dedi.


MİNİBÜSÇÜLER DEVLETTEN DESTEK BEKLİYOR

Yalçın, "Müşterilerimiz ve yetkililerimizden anlayış bekliyoruz. Mevcut ücret tarifesiyle çalışmaya dayanacak gücümüz kalmadı.  Minibüs ücretlerine  Eylül 2019 da aldığımız fiyat tarifesiyle artık çalışmamız imkansız hale geldi. Minibüslerimizin fiyat tarifesi almasının üzerinden 20 ay geçti. Bu süre zarfında başta akaryakıt olmak üzere  lastik, kasko, trafik sigortası, bakım ve tamir ile işçiliği, yedek parça, yağ,  vergi ve Bağ-Kur primlerine gelen astronomik fiyat artışlarının getirdiği yüke ilave olarak Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle getirilen sokağa çıkma yasakları ve taşıma kapasitelerinin yarı yarıya düşürülmesi,  bırakın zorunlu giderlerimizi karşılamayı ve borçlarımızı ödemeyi, temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale getirdi bizleri. Bu dönemde özellikle Pandeminin de etkisiyle devletimizin desteğine ihtiyacımız olan bir süreçten geçiyoruz zaten.

ESNAF İŞİ: MİNİBÜSÇÜLER DE ZAM İSTİYOR!

EN SON ZAM 20 AY ÖNCE YAPILDI

Tüm esnaf kesimimiz gibi ulaşım sektörüne hizmet eden esnafımız da bu süreçte olağanüstü zorlanmakta. İhtiyacımız olan gerekli destek verilmezse, ayakta kalmamız gittikçe zorlaşacak, hatta mümkün görünmemektedir. 

Buradan tekrar tekrar müşterilerimizden ve  yetkililerimizden anlayış bekleyerek, vatandaşlarımıza ulaşım hizmetimizi sürdürmek ve  hayatımızı idame ettirebilmek için en son Ankara'da Minibüslerde 20 ay önce aldığımız fiyat tarifesinin günün şartlarına göre güncellenmesini acilen talep etmekteyiz." ifadelerini kullandı.  sahabet

Yorum Gönder

Yorumlar