Plansız yapılaşmaya karşı Çankaya’dan önlem

PLANSIZ YAPILAŞMAYA KARŞI ÇANKAYA’DAN ÖNLEM

Ankara’da plansız yapılaşma ve hızlı kentleşme nedeniyle oluşan kaçak yapılara karşı Çankaya Belediyesi önlemlerini aldı.

Planlı yapılaşma gerekçesiyle ilçe sınırları içerisindeki yapıları yasal süreçle yıkan Çankaya Belediyesi, planlı yapılaşmaya katkı sunuyor.  İlçe genelinde terk edilen ve metruk halde bulunan kaçak yapıların tespitini yapan Çankaya Belediyesi, bu yapıları yasal süreç ve komisyon kararları ile yıkıyor. 

 

 


159 METRUK BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİ

Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz yıl 159 binanın yıkımını gerçekleştirdi.


Kısıtlama tedbirlerinin olduğu zamanlarda hiçbir cezai işlem gerçekleştirmeyen Çankaya Belediyesi, bu sürede 121 gecekondu, 6 kaçak ya da ruhsatsız bina, 30 kamu alanı olup da işgal edilen yerler ile 2 de vatandaşın talebi üzerine bina yıkımı gerçekleştirdi. 



  

KAÇAK YAPILARLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Her şehrin en büyük sorunlarından olan ve kangrene dönüşen plansız yapılaşmaların ilçemizde sonlandırılması için koordineli bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yapılar vatandaşların huzur ve güvenini etkileyecek duruma geliyor. Bunu önlemek için yetkimizde bulunan kaçak ve riskli yapıların yıkımını sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Yorum Gönder

Yorumlar