Çankaya Haziran ayında sanata doyacak

ÇANKAYA HAZİRAN AYINDA SANATA DOYACAK

Çankaya Belediyesi, kapanma sürecinin ardından Haziran ayında Başkentlileri, festivaller ve sergilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Çankaya, Haziran'a 8 sergi ve 24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ile merhaba diyecek.

4 HAZİRAN’DAN İTİBAREN SİNEMA SALONLARINDA… 

Her yıl Çankaya Belediyesinin desteğiyle sinema tutkunlarıyla buluşan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl online platformlarda 27 Mayıs'ta sinemaseverleri ağırlamaya başladı. 3 Haziran'a kadar internet üzerinden takip edilebilecek festival, pandemi koşullarına göre 4 Haziran'dan itibaren sinema salonlarına da taşınacak. Festival pandemi kısıtlamaları dikkate alınarak 11 Haziran'a kadar devam edecek.


PANDEMİNİN SANATA YANSIMALARI

Haziran ayındaki en güzel sergilerden biri Doğan Taşdelen Çağdaş Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. 18 Haziran'da başlayacak Pandemi Eskizleri Karma Sergisi, 41 sanatçının pandemi döneminde COVİD -19 salgının imgesel boyutunu düşünerek tasarladıkları desenleri sanatseverlerin ilgisine sunacak. Bu özel sergi, 29 Haziran'a kadar açık kalacak.


FİKRET OTYAM SANAT MERKEZİNDE İLK SERGİ

Çankaya'nın yeni kültür ve sanat adresi Fikret Otyam Sanat Merkezi ise Murat Germen’in "Feyezan/Overflow" adlı sergisi ile kapılarını Haziran'da tüm Başkentli sanatseverlere açacak. Postmodern akım içinde “eski ve yeni normal” arasında sıkışmış olan günlük hayatın ne kadar sürdürülebilir olduğunu sorgulayan sergi, sanatçının üç farklı mecrada gerçekleştirdiği ortak bir eleştiriyi izleyiciye sunacak. 11 Haziran - 31 Ekim  arasında gerçekleşecek sergi pandemi dönemi yaşam gerçeklerinin de hafızası olmaya aday. sahabet  


Yorum Gönder

Yorumlar