Vaka sayıları artıyor! Toplu seyahatlere aşı şartı mı gelecek?

VAKA SAYILARI ARTIYOR! TOPLU SEYAHATLERE AŞI ŞARTI MI GELECEK?

Koronavirüs ile mücadelede aşı ne kadar işe yarıyor? Vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesindeki etkenler neler? Aşı olanların sayısını artırmak için yapılabilecekler neler? Aşı karşıtlığının engellenmesi için alınacak önlemler neler?

Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, günlük vaka sayılarının artışını değerlendirdi. Baytemür, önümüzdeki günlerde vaka sayılarının 40 binli rakamlara ulaşabileceğini söyledi. 

"8 HAZİRAN'DAN BU YANA KORONAVİRÜS'TEN ÖLEN SAĞLIK ÇALIŞANI YOK"

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; ATO Genel Sekreteri Baytemür, Koronavirüs salgınında aşının etkilerini anlatırken sağlık çalışanları üzerinden örnek verdi. Baytemür, şu ana kadar aşı olup yaşamını yitiren 2 sağlık çalışanı olduğunu belirterek, “Bu arkadaşlarımızdan birinin böbrek nakli, diğer arkadaşımızın ise metabolik sendromu vardı. Onlar haricinde yaşamını yitiren olmadı. Onlar da 8 Haziran öncesiydi” dedi.

BAYRAM TATİLİ VAKA SAYILARINI ARTIRDI

Günlük vakaların yeniden 20 binleri bulmasının bayram hareketliliğinden kaynaklı olduğunu söyleyen Baytemür, “Yaşadığımız durumu en iyi anlatan tanım da ‘aşısızlar pandemisi” ifadesini kullandı.

AŞI KONUSUNDA FRANSA MODELİ UYGULANACAK MI?

Önümüzdeki haftalarda vaka sayısının 40 binleri de bulabileceğini söyleyen Baytemür, “Kalabalık ve kapalı ortamlara girişlerde, toplu seyahatlerde aşı şartı istenebilir. Böylece önlem alınmış olur. Avrupa’da da benzeri yaptırımlar insanları harekete geçirmede etkili oldu” dedi. sahabet

Yorum Gönder

Yorumlar