Gölbaşını rahatlatacak proje!

GÖLBAŞI'NI RAHATLATACAK PROJE!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü özellikle yaz aylarında su sıkıntısının yaşandığı Gölbaşı ile Çankaya ilçesinin bazı mahalleleri için 800 metrelik yeni bir içme suyu iletim hattının yapımına başladı.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Gölbaşı’ın tamamı ile Çankaya’nın bazı mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve Çankaya Üniversiteler Mahallesi’nde yer alan P18 Pompa İstasyonu’nun SW4 zonu çıkış hattında iyileştirme çalışması başlattı.

MAMAK-GÖLBAŞI HATTI DIŞINDA YENİ İÇME SUYU İLETİM HATTI YAPILIYOR

Devam eden Mamak-Gölbaşı arası içme suyu iletim hattı yapımının yanı sıra Çankaya Üniversiteler Mahallesi’nde bulunan içme suyu iletim hattında iyileştirme çalışması da hızla ilerliyor.

Özellikle nüfus artışına bağlı olarak yaz aylarında su sıkıntısının yaşandığı Gölbaşı ilçesi ile Çankaya ilçesinin bazı mahalleleri; inşa edilecek 800 metrelik yeni içme suyu iletim hattı sayesinde ciddi oranda rahatlayacak.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“P18 Pompa İstasyonu’nun SW4 zonuna ait çıkış hatlarının yetersiz gelmesinden dolayı özellikle yaz aylarında başta Gölbaşı ilçemiz olmak üzere söz konusu diğer yerleşim yerlerine randımanlı su iletimi sağlanamamaktadır. Gölbaşı’nın içme suyu probleminin kalıcı olarak çözüme kavuşturulması adına 25 Kasım 2020 tarihinde Mamak (TE1)-Gölbaşı (TG1) Arası İçme Suyu İletim Hattı yapım işine başlamıştık. Bu kapsamda 25 bin 270 metre içme suyu hattı döşüyoruz. Ancak yapımı süren bu iş çok kapsamlı olduğu için Gölbaşı için ek tedbirler almamız gerekti. Bu doğrultuda 8 Mayıs 2021 tarihinde 800 metre içme suyu çelik iletim hattı imalatına da başladık.”


Bilkent Şehir Hastanesi’nin de bulunduğu alanda bayram öncesi başlayan çalışmalar hızla ilerlerken, ASKİ ekipleri kısa süre içinde yeni hat çalışmasını tamamlamayı planlıyor. sahabet


Yorum Gönder

Yorumlar