BELTEK protokolü yenilendi

BELTEK PROTOKOLÜ YENİLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi iş birliği ile devam eden Mesleki ve Teknik Eğitim Kurslarında yeni eğitim dönemi başlıyor.

   Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Kurslarında (BELTEK) yeni dönem heyecanı başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız arasında imzalanan iş birliği protokolünün ardından pandemi sürecinin seyrine göre eğitimler online olarak gerçekleştirilecek.
   Yenilenen içeriği ve eklenen farklı branşlarıyla vatandaşları meslek sahibi yapmayı ve istihdama katkı sağlamayı amaçlayan kursların devam ettirilmesine yönelik iş birliği protokolü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından imzalandı.

YENİ BRANŞLARLA BELTEK KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR
   Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Musa Atar’ın da yer aldığı imza töreninde, 55 farklı branşta ücretsiz eğitim veren BELTEK’te yeni kursların açılması kararlaştırıldı
Hayat boyu öğrenmeyi amaçlayan BELTEK sayesinde yenilenen protokolle Ankara’nın daha da kalkınacağını belirten Başkan Yavaş, üniversitelerle iş birliğini geliştirerek sürdüreceklerini söyledi.


BELTEK’TE UZAKTAN EĞİTİM

     Gazi Üniversitesi yerleşkesinde bulunan ve sadece Ankara’dan değil yakın illerden de yoğun katılımın olduğu kurslara ev sahipliği yapan BELTEK, dünyadaki teknolojik gelişmeleri de dikkate
alarak Drone (İha) Operatörlüğü, Siber Güvenlik, Yapay Zeka, Bulanık Mantık, Yeşil Binalar, Güneş Panelleri branşlarının açılması için çalışmalarını tamamladı.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin istihdam açığını kapatarak iş gücüne destek sağlayan ve bu yıl 21. yılını dolduran BELTEK, üniversitelerin halka açılan kapısı olma özelliği de taşıyor. Eğitimler Gazi Üniversitesi merkez kampüsü ve üniversiteye bağlı diğer merkezlerde akademik personel tarafından verilirken, bu yıl pandemi sürecinin seyrine bağlı olarak derslere uzaktan eğitim yöntemiyle başlanacak ve akademik takvim önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yorum Gönder

Yorumlar