ORSİAD: Bu zor günleri aşacağız

ORSİAD: BU ZOR GÜNLERİ AŞACAĞIZ

Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan ORSİAD Başkanı Levent Çamur, bayramların bayram gibi kutlandığı günlerin uzak olmadığını söyledi, “Devlet-millet, devlet-özel sektör işbirliğiyle zor günleri aşacağız” dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Başkan Levent Çamur, Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini, toplumda dirlik, huzur ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini, milletimizin geleceğe yönelik umutlarını artırmasını diledi. Salgın tehdidinin ve salgının yol açtığı ekonomik sıkıntıların gölgesinde Kurban Bayramı’na girildiğini anımsatan Başkan Çamur, “Dileğimiz odur ki aziz milletimiz bayramları bayram gibi yaşasın. Bunun için de Türkiye’nin her alanda güçlü olması, huzur, barış ve istikrar ortamının sekteye uğramaması gerekmektedir” dedi. 

SALGINLA MÜCADELE MİLLİ MESELE

Pandeminin etkilerinin azalmaya başladığı, alınan tedbirlerle ekonomide iyileşmenin görüldüğü bu dönemde herkesin çok dikkatli adım atması gerektiğine işaret eden Başkan Çamur, “Bu süreçte halkımıza düşen en önemli görev salgına karşı tedbiri elden bırakmamalarıdır. Salgın tehdidi devam etmekte özellikle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ana kentlerde tehlike sürmektedir. Bayram ve yaz tatilini fırsat bilerek bulaşı arttıracak adımlardan kaçınılmalıdır. Covid 19 tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar her bir bireyin bu konuyu milli mesele gibi görüp hareket etmesi elzemdir” diye konuştu. 

SANAYİ ÜRETİMİ DESTEKLENMELİ

Devletimizin ise salgınla mücadele tedbirlerinin yanısıra ekonomiye dönük yeni adımlar atmasının yerinde olacağını kaydeden Başkan Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomide kısmi rahatlama sağlayan desteklerin yanısıra uzun vadede düşünülen planlar da olabildiğince hızlı hayata geçirilmelidir. Bu planların başında ise sanayi üretiminin desteklenmesi, yenilikçi üretim yapan sanayicilere devlet teşvikleri verilmesi, iş dünyasının finansmana erişimde ihtiyaç duyduğu kredilerin sağlanması gelmektedir. İş dünyası olarak bize düşen de her zamankinden fazla çalışmak, üretmek, devlet desteklerini en doğru şekilde yatırıma ve üretime dönüştürerek ülkemiz ekonomisine katkı sunmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, huzur ve barış içinde geçireceğimiz nice bayramlar diliyoruz. Hafta başında meydana gelen kaza ve çıkan çatışmalarda vatan toprağına düşen aziz şehitlerimize ise Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.”   


Yorum Gönder

Yorumlar